Ethereum is het bouw en ontwikkelingsplatform waarmee verschillende applicaties zoals financiele programma’s, spelletjes en verzekeringsplatformen mee ontworpen kunnen worden.. Eigelijk zo een beetje alles waar we op dit moment het internet voor gebruiken. Applicaties die ontworpen zijn met Ethereum worden vanaf een gedecentraliseerd systeem onderhouden. Dit houdt in dat er eigelijk geen centrale autoriteit is, dus geen Google, facebook of airbnb die jou gegevens kunnen opslaan of bewerken.

Al deze computers zijn verspreid over de hele wereld en zijn allemaal met elkaar verbonden via het internet, deze computers huisvesten een groot aantal data en maakt gebruik van encryptie. Elke keer als er 1 van de computers binnen het netwerk een aanpassing maakt in de aanwezige data, moeten alle computers deze wijziging bevestigen. Alles wordt opgeslagen op elk computer in het netwerk van Ethereum.

Maar waarom is Ethereum nou zou speciaal? En wat zijn de grote voordelen van gegevensopslag ten opzichte van de huidige centrale databases die er worden gebruikt?

Ethereum is betrouwbaar!

Misschien heb je ooit wel eens een gegokt in een van de vele casino’s op het internet. Altijd heb je het gevoel in je dat er misschien niet eerlijk wordt gespeeld. Misschien is de applicatie waarmee je aan het spelen bent wel zo geprogrammeerd dat je keer op keer zal verliezen.

Misschien dat je zelf een website hebt. Alleen wens je dat er je website vaker wordt bezocht, en dus schakel je social media en andere promotie-kanalen in om jouw website te promoten. Aan het einde van je promotiecampagne krijg je de rekening dat gebaseerd is op de aantal weergaven van jou advertentie. Je moet facebook of de andere promotiekanalen die je hebt gebruikt maar vertrouwen dat je advertentie of reclame’s echt zovaak zijn vertoond.

Met het gebruik van Ethereum spelen dit soort kwesties niet meer. Alle gegevens en regels zijn voor altijd zichtbaar op 1 van de computers die uit het Ethereum netwerk bestaan. Deze transparantie zorgt voor ongekende verandering in ons bestaan, uiteindelijk zal de “tussenpersoon” overbodig zijn en zullen er altijd twee partijen direct zaken met elkaar kunnen doen wanneer zij gebruik maken van het Ethereum Netwerk.

Beschikbaarheid van Ethereum

Omdat de kans bijzonder klein is dat alle computers offline raken die bestaan uit het Ethereum Netwerk, zul je praktisch altijd online zijn. Dit kan voor een aantal applicaties zeer belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan drones, systemen van defensie of financiele transacties. Dit soort systemen zullen niet op een openbare netwerk draaien en dus bied Ethereum de mogelijkheid om ook een prive netwerk te initieren. Ook kun je vertrouwen hebben in dat alle data opgeslagen zullen zijn. Ethereum koers Ook wanneer het bedrijf die de applicaties heeft ontworpen failliet gaat, de applicatie blijft gewoon bestaan in het Ethereum netwerk.