Ethereum is het ontwikkelingsplatform en kan worden gebruikt voor het ondersteunen van verschillende soorten programma’s zoals handelsplatformen voor banken of spelletjes. Zo een beetje alles waarbij we het internet voor kunnen gebruiken. Het netwerk van Ethereum maakt gebruik van een decentraliseerd netwerk. Om dit snel en makkelijk uit te leggen: wanneer je gebruik maakt van het Ethereum netwerk is het onmogelijk dat grote bedrijven, zoals eBay of Facebook die gegevens die je hebt verstuurd (zoals een bericht) kan opslaan of bewerken.

De computers binnen het Ethereum netwerk zijn verspreid over de gehele wereld en zijn met elkaar verbonden via het internet, deze computers maken gebruik van encryptie (versleutelde verbindingen). Wanneer er een aanpassing wordt gemaakt in het netwerk dienen alle computers deze aanpassing te bevestigen. Deze aanpassingen worden opgeslagen in het netwerk van Ethereum

Wat maakt Ethereum zo speciaal en uniek? En wat zijn de voordelen die er door de gegevensopslag worden gebruikt?

Ethereum is betrouwbaar!

Wellicht dat je ooit eens op een kermis bent geweest, je wilt een prijs winnen. Misschien is het apparaat waarmee je speelt niet helemaal eerlijk, hoe kun je zeker weten dat de apparaat waarmee je aan het spelen bent niet zo is geprogrammeerd dat je zal verliezen?

Misschien dat je een internetwinkel hebt. Natuurlijk wil je meer verkopen genereren met je website en wil je meer bezoekers trekken op je website, je schakelt een bedrijf als marktplaats in als promotie-kanaal om je website te “boosten”. Je betaalt veel geld aan marktplaats en hoopt uiteindelijk dat je meer bezoekers op je website krijgt, wanneer je de rapportage van je reclame campagne bekijkt zie je dat deze 1000 keer is bekeken. Maar is dat wel echt zo? Als we gebruik maken van Ethereum dan hoef je hier niet meer over te twijfelen, alle gegevens zijn verbonden op het Ethereum netwerk – dit zorgt voor transparantie. Er zijn binnen het Ethereum netwerk geen tussenpersonen die wijzigingen kunnen maken (lees gedecentraliseerd netwerk hierboven).

Altijd online.

De kans dat alle computers binnen het netwerk offline raken is bijzonder klein, daarom dat je ook altijd online zult blijven. Dat is voor sommige grote applicaties van groot belang, hierbij kunnen we denken aan apparatuur in ziekenhuizen, militaire systemen van defensie of banken. Het is natuurlijk belangrijk dat deze systemen en applicaties goed bereikbaar blijven via het internet, het Ethereum netwerk biedt daar een goede oplossing voor. Een groot aantal investeerders zien Ethereum als de toekomst voor het internet, dat is ook terug te zien in de Ethereum koers die flink omhoog is geschoten sinds begin dit jaar.

Ethereum, wat is dat?
4.6 (92.5%) 16 votes